AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ MANAVGAT MATSO TURİZM FAKÜLTESİ AÇILDI.
Akdeniz Üniversitesi MATSO Turizm Fakültesi Açıldı.

2016-2017;de Eğitim Öğretime başlayan Akdeniz Üniversitesi MATSO Turizm Fakültesi yapılan resmi törenle açıldı.

Manavgat MATSO Turizm Fakültesi’nin açılış törenine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya milletvekilleri CHP’den Deniz Baykal, Çetin Osman Budak, Niyazi Nefi Kara, AKP’den İbrahim Aydın, Gökçen Özdoğan Enç, Atay Uslu, MHP’den Mehmet Günal, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgat Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacer Bakır Sert ve davetliler katıldı.

Ülkeyi muasır medeniyetlerin üzerine çıkarmak için eğitime çok önem verilmesi gerektiğini belirten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu “Gelecek nesilleri Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği gibi ülkemizi muasır medeniyetlerin üzerine çıkarmak için eğitime çok önem vermemiz lazım” dedi.

Açılış töreninde konuşan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal ise, Akdeniz Üniversitesi’nin 63 bin ön lisans ve lisans, 6 bin yüksek lisans ve doktora ve 105 farklı ülkeden bin 600 yabancı olmak üzere toplam 69 bin öğrenciye eğitim ve öğretim veren ülkenin köklü üniversitelerinden birisi olduğunu bildirdi. Rektör Ünal, bu eğitim ve öğretim faaliyetini ise 21 fakülte, 3 yüksekokulu, 11 meslek yüksekokulu, 1 konservatuar ve 7 enstitü ile sürdürdüklerini kaydetti.

matsoacls1
matsoacls3