ESC-30 PROJESİ HAKKINDA

Manavgat Turizm Fakültesi Öğrencileri, ESC-30 Projesini Tamamladı

Akdeniz Üniversitesi Manavgat Turizm Fakültesi öğrencileri, "YOUTH FOR A SUSTAINABLE FUTURE IN TOURISM" Gönüllülük Projesi kapsamında önemli bir başarıya imza attı. Avrupa Birliği ESC30-SOL – Gönüllülük Projesi kapsamında gerçekleştirilen bu proje, gençlerin sürdürülebilir yaşam ve tüketim biçimlerini öğrenmelerini ve uygulamalarını teşvik etmeyi amaçladı. 6 aylık yoğun bir çalışmanın ardından, Manavgat Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ramazan Eren ve Arş. Gör. İlkyaz Akdemir’in rehberliğinde yürütülen projeye Akdeniz Üniversitesi öğrencileri katıldı.

Proje süresince çeşitli etkinlikler düzenlendi. Planlama toplantıları ile grup içi iletişim ve takım ruhunu geliştiren öğrenciler, doğal alanlarda ve sahilde gerçekleştirilen çöp toplama etkinlikleriyle çevre bilincini artırdı. Koçlardan öğrenme etkinlikleri ile sürdürülebilirlik bilgilendirme oturumlarına katılan gençler, sürdürülebilir uygulamaların önemini daha iyi anladı. Doğa tanıma etkinlikleri kapsamında doğal alanlarda kamp yaparak doğa ile bağlarını güçlendiren öğrenciler, ayrıca sürdürülebilir turizm tesisi ziyaretleri ile sürdürülebilir uygulamaları yerinde gözlemledi.

Proje sonucunda hazırlanan "Sustainable Practices" ve "Sustainable Community" başlıklı iki önemli sunum belgesi, gençlerin sürdürülebilirlik konusunda bilgi sahibi olmasını ve bu bilgileri profesyonel yaşamlarında uygulamalarını sağlamayı amaçlıyor. Bu belgeler, herkesin erişimine açık olacak şekilde yayınlandı.

Manavgat Turizm Fakültesi olarak gelecekte de benzer projelerle gençlerin sürdürülebilir bir dünya için bilinçlenmesine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Projeye dair detaylı bilgi ve sunum belgelerine erişim için lütfen MYC web sitesini ziyaret ediniz: https://www.mycclub.org/news-1/

Resim1.jpg

Resim2.jpgResim3.jpg