Gastronomi ve mutfak sanatları, yiyecek ve yeme-içme bilimi olmanın yanında, bir sanat ve kültür felsefesini de içinde barındırmaktadır. Gastronomi ve mutfak sanatları eğitimi teorik ve uygulamalı dersler olarak hazırlanmıştır. Öğrencilerin pratik yaparak deneyim kazanması ve sektörü tanıyıp işletmelerde deneyimlerini pekiştirmesi için staj yapmaktadırlar. Bölümümüzün esas amacı alanda gerekli bilgi ve becerilerle donatılmış, uluslararası alanda rekabet edebilecek yönetici adaylar yetiştirmektir. Dört yıllık lisans programı süresince yiyecek – içecek servisi, yönetimi ve otomasyonu, maliyet muhasebesi, yemek pişirme teknikleri, gıda teknolojisi ve mevzuatı yemek ve kültür konularında eğitim verilmektedir. Bölümün diğer bir amacı da zengin yerel ve ulusal mutfak kültürünün akademik bir ortamda korunmasını sağlamak ve bu kültürü uluslararası alanda tanıtmaktır. Bölüm de İngilizce, Almanca, Rusça ve Fransızca ek dil olarak öğretilmektedir. Klasik yemek pişirme teknikleri, Fransız, Türk, Osmanlı, Akdeniz, Uzakdoğu mutfakları ve Modern mutfak teknikleri uygulamalı olarak verilmektedir. Pastacılık ve çikolata hazırlama teknikleri, şarap bilimi, dünya mutfakları gibi derslerin yanında öğrencilere yaratıcı yemek pişirme, beslenme ilkeleri, yemek süsleme sanatı gibi teorik derslerle mutfak sanatı ve kültürünü değişik perspektiflerle derinlemesine uygulamalı ve teorik olarak inceleyeceklerdir. Yeme içmenin bir sanat olduğuna inanılan programda temel estetik ve sanat eğitimi, etkinlik yönetimi, girişimcilik gibi alanlarda da öğrencilere eğitim verilmektedir.
Son güncelleme : 28.12.2022 12:11:41